3 Şubat 2012 Cuma

Dedim ki...


Bu haftasonu bir koşu gidip annemi alıp geleyim artık Eskişehir'den...halâ orda, ablamın yanında...Pelin de halâ burda benim yanımda...Onu götürüp annemi getircem...e gelsin artık 3 ay oldu. Döşeği de epey kalınlaştırdı zaten...Neredeyse oralı olacak :)

Hani benim yardımcım Sevgili Yasemin vardı...Yine var ama benim yardımcım değil artık :( Güya geçici olarak vermiştik şu an çalıştığı yere ama kalıcı oldu...ve biliyorum ki geleceği de yok artık...O gideli de 4 ay gibi bir süre geçti...Onun döşek de orada kalınlaştı ve belli ki o artık oralı oldu...

İşte Yasemin gittiğinden beri tek çalışıyorum ve bundan mütevellit izin alamıyorum...Bu da beni özellikle şu soğuk ve karlı kış günlerinde epey zorluyor...Kimselere güvenmeyip odamı ve onu bırakıp gitmemi istemeyen büyük patron geçici çözümleri de kabul etmeyince mecburen geliyorum işe...tıpış tıpış hem de :) ve hergün, ama hergün izne ayrılmak istiyorum, evimde olmak istiyorum, ne işim var benim buralarda türküsünü çığırıyorum :)

Halbuki ne kadar güzel planlarımız vardı Pelin'in Ankara'da olduğu süre içinde yapmayı düşündüğümüz...Ama hiçbiri olmadı...Daha doğrusu benimle olmadı, işte bu izin sorunu yüzünden...

Mesela sinemaya gidecektik...Sonra müzikli bir yere eğlenmeye...ve sonra Ankara'da bulunan bütün park ve bahçeleri kar yağdığında dolaşacak, yuvarlanıp debelenecektik :)) Birkaç günü de Eskişehir'de hep birlikte geçirip mutlu olacaktık...

Hal böyle olunca sinema işini diğer abla kızı İlknur'la, eğlenme işini gündüzleri Yavru Kartallar'la, park gezintisini de geçen haftasonu kar altında kalan Dikmen Vadisi'nde gerçekleştirdik...Havaların buz kesen türden olması nedeniyle de akşamlarımızı sohbet, televizyon, internet üçlemesiyle geçiştirdik...Bu anlamda hiç şikayetimiz yok gerçi...Tek sorun dediğim gibi işte benim konum...

Aslında sorun dediğime bakmayın...Keşke herkesin böyle sorunları olsa...Öyle şikayet edip duran, mızır mızır mızırdanan biri değilim...Hiç de olmadım ama bu sene biraz değişiklik görüyorum kendimde :) e kolay değil tabi 24.yılımı doldurdum ve yaş da eski yaş değil :)

Yarın sabaha Eskişehir'e doğru yüksek hızda geçecek seyahatimiz var...ve aynı hızla da Pazar günü dönüşümüz...Benim izin konusu ise bir müddet daha böyle devam edecek biliyorum...Olsun ben sabırlı biriyim zaten...Beklerim ve sonunda da muradıma ererim...

Ama geçen gün bana "yanına birini alırsan ve benden daha çok ilgilenip seversen çok kıskanırım" diyen Yasemin kuzuma sesleniyorum: "Yeni başlayacak olan elemanlardan birini alacağım...hatta bu kişi işe aldırmak için girişim yaptığım iki kişiden biri olursa var yaaa, nasıl olsa yabancı değil diyerek burayı ona teslim edecek, canım ne zaman isterse o zaman geleceğim..."
İşte o zaman değmeyin keyfime...Yani öyle olmasını umuyor, yürekten diliyorum :)


Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar...
Dua ile...

56 yorum:

PELİN dedi ki...

izin alamadığın için bazı planları gerçekleştiremedik ama yınede çok eğlendik:)aynur ablacım izin alınca yapmak istediklerimizi planlarımızı gerçekleştırırız gene dimi yani sadece biraz ertelendi diye düşünüyorum:):):)

Unknown dedi ki...

bende çlaışmak istemiyorummm hayırlı kandiller aynur ablacım

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

evet azcık ertelendi PELİN kuzum...biz beraberken her daim eğleniriz zaten :)
sonrası için aynı planları uygularız merak etme sen kuzum

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

kiminin işi olmaz dertlenir, kiminin de bizim gibi işi olur olmayan şeyleri dert eder böyle YEKTAcım...insanoğlunu memnun etmek güç işte baksana :)

sana da hayırlı kandiller canım...

anne eli gibi dedi ki...

allah yardımcın olsun bene yıllar önceki iş yerimde yerime bırakacak kimse olmadığı için 2 ay izinsiz çalıştım,hemde günde 14 saat..
sanada hayırlı kandiller..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

aslında işyerimde çok rahatım REYHANcım...ama illaki izne ihtiyacı var herkesin...halletcem inşaAllah

hayırlı kandiller
dua ile...

Esra dedi ki...

Aynurcum bu karda kışta işe gelip gitmek sahiden işkence, diliyorum tez zamanda yardımcı alıp sıcak evinde oturabilirsin biraz. Daha fazla tolerans göstermeli patronun 24 yıllık personele bence :) Bu arada 10 yaşında filan başladın galiba işe zira hiç onca senelik çalışan gibi durmuyorsun resimlerde :)

Bu arada o kardan adam ne kadar büyük öyle :)

Şehirler Arası Aşk dedi ki...

Ablacım izin konusu gönlüne göre hallolur inşallah :)
Kandilin mubarek olsun.

Ecehan dedi ki...

Ben seni çok iyi anladım Aynurum. Aynı dertten muzdaribim. Yıllardır tatil yapmam koştura koştura gider gelirim hep. Ama züğürt tesellisi midir nedir bilmem gene de şükrederiz. Hal böyle olunca Yaradan'a "çalışmak da ibadetse vallaha en iyisini yapıyorum" derim ara sıra ;-)
Kandilin kutlu olsun.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ESRAcım hakkını yemeyeyim şimdi patrocuğumun...zira bu aralar sabahları az biraz geç gelmeme ses etmiyor :))

Dikmen Vadisi'nde her yere birileri kardan adamlar, kardan kadınlar yapmışlar ve evet en büyüğü o...biz de eriyik hale gelmeden karelerde donduralım dedik :)

bu güzel düşüncenden dolayı enerjim de egom da biraz tavan yaptı niyeyse...halbuki kafa kağıdı herşeyi söylüyor...ama bana diyorlar ki bodur tavuk herzaman piliç görünür :))))))
işe başlayış tarihim ise çooook eski işte 1988 Mart :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

inşaAllah MİNNAKım :)

senin de kandilin mübarek olsun canım
dua ile...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

bak ben de o konuda hiç mütevazı olamıycam ECEHANım...çünkü yıllardır aynen senin söylediğin gibi koşarak işe gelenlerden ve işini hakkıyla yapanlardanım...ve tabi ki çalışmak ibadet :)

senin de kandilin kutlu olsun
dua ile...

Nini Nileud dedi ki...

Sevgiler Küçük Hala^^

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

benden de sana sevgiler NİNİcim :)

Uğur Böceği dedi ki...

Ne umutlarla ayrılmıştım yanından...Hergün güne seninle başlayamıyorum artık...Hayatımdaki yerin zaten çok ayrı benim için...Şuan gözlerimden yaş kendiliğinden akıyor... Tamam herşey istediğin gibi olsun ama sen yine de fazla samimi olma... Ben seni yine çok kıskanırım:)

Satır Arası dedi ki...

Mevlid Kandiliniz mübarek olsun. Ve zordur iş yerinde eksik elemanla çalışmak, aslında zorluktan çok iş yükü fazla oluyor ama sorununuzu halletmenize az kalmış,:) İyi haftasonları şimdiden. :)

Unknown dedi ki...

Sevgili Aynur, günlük yaşamdan şeyleri anlatıyorken bile bazen öyle farklı deyimler kullanıyorsun ki, öğreniyorum senden. Örneğin "yatağı kalınlaşmak" Çok yaşa sen emi Hiç duymamıştım bu deyimi ama çok hoşuma gitti. İzin konusuna gelince, deneyimle edindiğim bir şeydir bu: sakın kendi önceliklerini işinden önemsiz gibi görme. Lütfen hakkın olan iznini çok geciktirmeden kullan. Sevgiler.. Pelin'e de selamlar. Ayrıca ekliyorum, kandilimiz mübarek olsun hepimizin.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

UĞURum BÖCEĞİm YASEMİNim;
ben biliyordum zaten seni görünce bir daha bırakmayacaklarını...ama halâ umudum da var gibi sanki

hatta geçen gün büyük patrona dedim ki hem Yasemin'i alalım, hem de benim işe alınmasını istediğim iki kişi var ya hani onlardan birini buraya alalım...onlar çalışsın ben de emeklilik havası yaşamaya başlayayım dedim :))))

yok artık...siz olmadan olmaz Aynur Hanım dedi :)))

kandil simidi dağıtılıyor dairede...sen de aldın mı...bu da ilkler arasına girdi aha buyur...ve ne güzel tabi ki :)

öperim canım seni

kandilin mübarek olsun tekrardan
dua ile...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

çok teşekkür ederim Sevgili GÜLŞAH...ben de senin kandilini kutluyorum

umarım halletcem bu konuyu da :)

teşekkür ediyor, herzaman bekliyorum
sevgiyle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

anlaşıldığı üzere gittiği yerden dönmeyi bilmeyenler için kullanırız biz bu lafı EHLİKEYFim :))

öncelikler konusunda kesinlikle haklısın...zaten gaptırmam ben :))

çok teşekkür ediyor, ben de senin kandilini kutluyorum canım
dua ile...

Âwdil dedi ki...

Allah gönlünüzden geçen neyse onları nasib etsin.Bu ara da kandiliniz de mübarek olsu aynur hanım. :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

amin Sevgili ÂWDİL...hepimizin inşaAllah

sizin de kandiliniz mübarek olsun
dua ile...

Uğur Böceği dedi ki...

Bak işte bu güzel haber:)Evet abla yedim yuttum bile:)Seninde Kandilin mübarek olsun bütün duaların kabul olsun:)Ama önce benimle olanlar kabul olsun:)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

amin canım...hepimizin inşaAllah...
ben sana hiç kötü haber verir miyim UĞURum BÖCEĞİm YASEMİNim

sevgililer gününde karanfil dağıtılıyorsa, kandilde de simit dağıtılır değil mi ama :) afiyetler olsun...

cecil dedi ki...

seviyorum ben seni ya :)
kandilin mübarek olsun güzellik..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ben de seni seviyorum SEÇİLimmm

hepimizin kandili mübarek, duaları kabul olsun inşaAllah...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne diyeyim, gönüller bir olsun Aynur'cum :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

kesinlikle ÖZLEMcim...şikayet yok, şikayet yok :))

nilerk dedi ki...

yardımcının işten ayrılmasını ve izin alamama durumunu çok iyi anlıyorum hatta ben ikinci oğlumu doğurduğum gün bile öğlene kadar çalışıp akşam doğum yapmıştım o derece yani.Sana da en kısa zamanda güzel güzel izinler yapabilmeni dilerim .Hayırlı kandiller

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

senin yaşadığın daha da vahim bir durummuş NİLERKcim...böyle birşey nasıl olur anlamış değilim...zira olası kötü bir durumda kim bunun hesabını verecekti...

ben de senin kandilini kutluyor, tüm dualarının kabul olmasını diliyorum...

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Işıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi fevziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan Mevlid Kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Selam dualarımla.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Öncelikle kandilin mubarek olsun sevgili kardeşim.

İkincisi, Mersin'e taşındıktan sonra 2 kıştır kar yüzü görmeyen abine bunu yapmayacaktın.:) dostlukla...

birincisin dedi ki...

İzin alabilir tatil yapabilirsiniz umarım,hayırlı kandiller,sevgiler:)

Ferhat Bayram dedi ki...

kardan adamin burnu uzun olmus yalanci heralde

elma kurdu dedi ki...

her şey gönlünce olur inş :)) eğlenceli bi post olmuş. :) kardan adamınız adam gibi adam olmuş çokkkk güzellllll öpüyorum

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

Merhaba RECEP BEY;
tüm dualarımızın hayırlısıyla kabul olmasını diliyorum

dua ile...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

üzüldüm şimdi MEHMET BEY...bilerek ve kasten yapılmış birşey değil inanın :))
konuya iyi yönden baksak ve hani hiç olmazsa görüntülerle hasret gidermiş olsanız :))))

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

bir müddet daha böyle gidecek ve ben yeni yardımcımı aldığım anda izne ayrılacağım inşaAllah BİRİNCİm :))

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

günümüz insanını ele alalım dedik biz o burunla FERHAT :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hepimizin İnşaAllah ELMA KURDUm...ben de yazarken eğlendim :)
adam gibi adamlar her yerde belli oluyor değil mi :))

özlem dedi ki...

doduğum büyüdüğüm yer olan Ankara ' yı çok özledimmm.
benim yerimede oynayın.

tülin dedi ki...

O BOŞ VAKİTLERİNDE GÖRÜŞELİM İNŞALLAH.
Ben bekliyorum bakalım.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

o halde bekliyoruz buraya ÖZLEMcim...misafir etmekten mutluluk duyarım :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ah TÜLİNcim...bir türlü denk gelemedik o kadar istememe rağmen...ben de inşaAllah diyorum

İkiz Annesi dedi ki...

Sana 41 kere maşallah canım benim inanamadım karelerdeki tanıdığın falan sandım okurken yorumlar arasında sen olduğunu okudum :)

Umarım kısa zamanda gönlüne göre bir yardımcı bulabilirsin:)

Kandilin mübarek tüm duaların kabul olsun inşallah...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

acaba bir yanlış anlaşılma mı oldu AYLİNcim...bu kar fotoğraflarındaki benim yeğenim Pelin

amin...çok teşekkür ediyorum canım...hepimizin dualarının kabul olması dileğiyle...

çay ve simit dedi ki...

Ne güzel fotoğraflar onlar öyle kar ne güzel yeğenei ondan daha güzel...

Her şey gönlünce olsun Aynurum...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ankara, kar ne güzel olmuş Aynur'cum :)))

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

böyle de güzel bir tesadüf olur mu ÇAY ve SİMİTim...yorumunu sıcacık çayım ve soğuktan az biraz sertleşmiş simitimi kemirerek okudum :)))

çooook teşekkür ediyorum canım

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

değil mi ÖZLEMcim :))
böyle tadını çıkarınca sanki daha güzel görünüyor :)

seyabb dedi ki...

Kardan adam tam adam olmuş:)Allah yardımcını olsun.

VuslaT dedi ki...

sevgili aynur yeni gelebildim sitene, sadece kandilin değil her günün sağlık huzur ve dua ile geçsin.sevgiler.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hitabederken ismin ne kadar da hoş geliyor kulağa Sevgili KARDEŞİM :))

çok teşekkür ediyorum
sevgiyle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hoşgeldin VUSLATcım...ne zaman istersen kapım açık, her daim...

hepimizin inşaAllah
sevgiyle...

Yasemin dedi ki...

Pelin de görüntüler de çok güzel Aynurcuğum
tadını çıkarmışınız belli oluyor:)
adaşım Yasemini biliyorum demek hala gelmedi ve seni yalnız bıraktı
anneni getirdin mi?

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

teşekkür ederim YASEMİNcim...
adaşın Yasemin gelemiyor ki...yoksa bilirim onun beni yalnız bırakmayacağını :)

annemi de getirdim Pazar günü...ev, eve benzedi vallahi
Rabbim başımızdan eksik etmesin büyüklerimizi inşaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...