25 Haziran 2010 Cuma

Var mıdır Böylesi...

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.

Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu farkettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra yaşlı kadına:

"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var" dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."

8 yorum:

Yasemin dedi ki...

çok ince düşünmüş burdaki kayınvalide
hoş :)
bu kadar olmasada benimki de öyle sağolsun

Unknown dedi ki...

ütopya benim için :P

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

YASEMİN;
o zaman şanslısın diyelim :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

FUNDAcım;
ne yaparsın canım ya
herkes Yasemin gibi şanslı ve herkes senin gibi şanssız değil :)

Adsız dedi ki...

yani abla çok güldüm süper bir hikaye,ben bu konuda çok şanslıyım eşimden yana hiç annesinin yemeklerini aramıyor:)))!Çünkü yemekle arası hiç yok denecek kadar az:))Bu yüzden eşime çok teşekkür ediyorum.Süper bir kayınvalideymiş,tabiki benim kayınvalidemi kimse geçemez:):)
sonnur...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

SONNURcum;
valla doğru söze ne denir
tabi ki kayınvalide olarak benim annemi, görümce olarak da beni kimse geçemez :)
tabi ki karşılıklı canım herşey
iyilik iki taraflı olur
öperim seni de kuzumu da...

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Çok güzel. Kayınvalidenin yaptığı düşünceli davranışı çok hoşuma gitti doğrusu.Doğrusu herşey karşılıklı. Karşındakinin sana nasıl davranılmasını istersen, sende o şekilde davranmalısın. Karşılıklı sevgi, saygı, anlayış olduğu sürece sorunlar oluşmaz.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

BİR DİLİM AŞK;
çok doğru söylediniz. Keşke herkes böyle olabilse değil mi?
Sorun kalmazdı, ne de iyi olurdu.
sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...