21 Mart 2013 Perşembe

Eskiden Şöyleydi...

Yani evlenmeden önce...
Mesai bitmeden 1-2 saat önce annemi arar, bir isteği olup olmadığını sorar, ardından "anneeee bana akşam için şu yemeği yapsanaaa, çok açım" derdim. O da sağolsun hiç ikiletmez, istediğim yemek neyse onu yapar, akşam eve geldiğimde ise hazırlanmış masaya kurulur, afiyetle karnımı doyururdum :)

Ne kadar güzel değil mi?
Evet...Kesinlikle çok güzel...Hatta harika idi.

Şimdi ise şöyle...Yani evlendikten sonra...
Levent eve gelmeden önce beni arıyor, bir isteğim olup olmadığını soruyor, ardından "akşama ne yiyeceğiz, ne yemek yaptın, çok açım" diyor. Ben de arpacık kumrusu gibi düşünüyor, sonra da evdeki malzemelerle kendimce birşeyler yapıyorum. Levent eve geldiğinde ise hazırlanmış masaya kuruluyor, afiyetle karnını doyuruyor :)

Ne kadar güzel değil mi?
ya evet...hem de çok güzel !!!

Annem hiç şikayet etmezdi. Ben de şikayet etmiyorum...ya da ediyorum, bilemiyorum. Mutfakla aram hep iyi olmuştur aslında...Yemek yapmayı çok sever, çok da keyifle yaparım. Lezzetli de olur, onu biliyorum :) da, o düşünme aşaması yok mu, işte beni yoran ve dara sokan asıl kısım sadece bu...

Arpacık kumrusu gibi deyince, bir de arpacık soğanı var biliyorsunuz. Bu hafta pazara gittiğimde aldım 1 kilo kadar...Niyetim kuru fasulye ya da nohut yaptığımda içine koymaktı. Bu iki yemeğin içinde çok severim ben...(duydunuz mu dostlar pazara da gidiyorum artık, hem de her hafta Salı günü :) )

Aslında bildiğim fakat şimdiye kadar aklıma gelmediği için yapmadığım "arpacık soğanı yemeği"ni şu yemek bloğunda görünce "hah tamamdır işte, bunu yapayım bu akşam için" dedim ve yaptım. Hatta yanına müesseseden pirinç pilavı bile ikram ettim :)


İsterseniz linkini verdiğim blogdan birebir uygulayarak deneyin, isterseniz benim gibi bir iki farklılık yaparak deneyin...Ama mutlaka deneyin derim. Tadı da görüntüsü kadar güzel emin olun...ya da bana göre öyle diyelim :)

Ama siz siz olun bu yemeği kalabalık sofralar için yapmayın bence...Zira o arpacık soğanları soymak insana gına getirtiyor :)

Tarifte yarım kilo dana eti diyor, ama ben yemeklerde dana etini sevmediğimden kuzu etiyle yaptım. İki kişi olduğumuzdan malzemelerin miktarını yarı yarıya azaltırken, baharatı ve salçayı biraz fazla koydum. Ha bir de yeşil biber ekledim.

********************
"Bir kadın, pişirdiği yemekle beraber pişmedikçe, o yemekte lezzet olmaz..."mış. Ben demiyorum, öyle diyorlar...Ama el lezzeti diye birşey olduğunu hem ben, hem de herkes diyor :)

38 yorum:

Unknown dedi ki...

Afiyet şeker olsun ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
şu el lezzeti hadisesine de şahit biri olarak evet elin çok lezzetli :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

sağol FUNDAm...gel beraber olsun diyecem ama ah şu mesafeler :(
geldiğimde yaparım ben sana, yok yok sen buraya geldiğinde önce birlikte pazara gider, sonra bu yemekten pişirir, sonrasında da afiyetle yeriz
ne tatlı gelir :)

Nil dedi ki...

Ben çok severim pişmiş soğanı ama hakikaten çok gıcıktır soyması.
Ellerine sağlık
Ah bekarlık :D

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

aynen NİLHANcım...hatta ben köfte ya da fırında tavuk yaptığımda da yanına halka şeklinde doğradığım soğanı biraz karabiber, biraz pul biber, az biraz da biber salçasıyla şöyle bir soteliyorum garnitür olarak harika oluyor

ve evet...ah bekarlık :)

Sultan dedi ki...

yemeğinizin görüntüsü muhteşem, ellerinize sağlık.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

bu güzel sözü yemek bloğu olan birinden duymak ayrıca hoşuma gitti Sevgili SULTAN

çok teşekkür ediyorum :)

Unknown dedi ki...

ne pişirceğim derdi evli bayanların en büyük sorunu olsa gerek, ben hala ilk aşamadayım akşama ne yiyeceğim acaba ne var menüde :) bu arada yemekte çok harika görünüyor ellerine sağlık

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Hem annenizle birlikte olan döneminiz, hem de evlilikten sonraki döneminizin kendine özgü güzellikleri ve mutlulukları vardır. Her ikisinden de geçilemez!

Sizin de dediğiniz gibi bugün ne pişirsem düşüncesi yorar insanı. Bir de hem eşinizin, hem de sizin damak tadlarına ortak hitap edecek bir menü hazırlamak da insanı düşünmeye sevk edecektir.

Her neyse bunları bir tarafa bırakalım. Evlilik çok güzel bir müessesedir. Yeter ki onun bir ferdi olmasını ve kıymetini bilelim.

Arpacık soğanıyla yapılan menü de çok güzeldi. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

Bir ömür boyu mutluluk ve saadetler dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

Selam ve dualarımla.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

bu konuyu annene sorarsan sanırım daha detaylı bilgi alırsın YEKTAcım :)
en kısa sürede senin de bu sıkıntıyı yaşamanı diliyorum ben :)
hayırlısıyla inşaAllah...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

merhaba RECEP BEY;
herzaman açıklayıcı ve öğüt verici yorumlar yapıyorsunuz...ve ben yorumlarınızı merakla beklerken, okumayı da çok seviyorum

çok teşekkür ediyorum, sağolunuz...
dua ile...

Adsız dedi ki...

el lezzeti diye bisi kesinlikle vardır...nökta.
kac kere sahit oldum:))

efenim bol salcalı bol acılı yemekleri severim bendeniz.
sahane gozüktü yemeğiniz.

ben büyüyünce ahcı olucam aynur.
valla bak.
ders almaya bile basladım.

kendime de 3 sene verdim hatta bi arkadasla iddaya girdik.
3 sene sonra iyi bir restorandan sef olacağım diye:)))

bak ilk sana solüyorum kıymetini bil :)))

gelibolu17 dedi ki...

Ellerine sağlık canımcımm pek güzel olmuş :) Misler gibi bende çok severim bu yemeği :) Ve bende her hafta salı günü pazara gidiyorum :)

Anneye naz yapılıyoda eşe o kadar yapılmıyo,ama eşinde yemek seçmiyosa işin çok rahat :)

Birde daha akşamdan düşünüyoruz yarına ne yapıcağımızı karar verince yapması kolay oluyorda işte kararlamak mesele :)

Selamlar olsun canım,yüzün hep gülsün

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

senin şahitliğin önemli Sevgili ABSALOM :)

demek ki damak tadımız aynı...bol baharatlı, acılı, salçalı...ooh hele de sulu bir yemekse ekmeğini bandıra bandıra yiyeceksin...ben ekmeği çok severim de :)

demek aşçılık kursuna başladın...eminim sen onu da layıkıyla yaparsın

ama bence sen gurme ol...boşver birileri yapsın sen ye...baksana Vedat Milör'e :)))

kıymet bilenlerdenim ben merak etme...sağol varol :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

özellikle damak tadıyla ilgili blog yazarı arkadaşlarımın söyledikleri önemli benim için GÜLCANcım...çok teşekkür ederim :)

Ankara'da uzun yıllar önce pazara gitmeyi bırakmıştık...büyük marketlerin manav bölümleri pazarları aratmıyordu...ama yıllaaaar yıllar sonra burada mecburen gidiyorum, garip de geliyor ne yalan söyleyeyim, elimde pazar arabası falan :))

neyse ki eşim yemek seçmiyor...evet bu konuda rahatım inkar etmeyeyim, hiçbir şey olmazsa kahvaltılık birşeyler yeriz diyor ama ben de evde yemek olmayınca huzursuz olanlardanım :)

ben de sana selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum canım...hepimizin yüzü hep gülsün inşaAllah...

öykü dedi ki...

Tatlı anlatım
tatlı ınsanla bırlesınce ,

boylesıne guzel akıcı satırlar cıkıyor ıste:)

gelibolu17 dedi ki...

Sağolasın canım,amin inşallah :)

Biizm burda haftada iki gün pazar oluyor cumartesi ve salı günleri ikiside çok güzel ve büyük ama salı günü olan pazarımız bir panayır gibi ne ararsan var,o yüsden ben seviyorum,market pazarın tadını vermiyo bana,alışmadığım için olabilir ama bu eğer mecbur kalırsam onada alışırım insanoğlu nelere alışıp ayak uydurmuyorki :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Ne güzeldi degilmi o eski günler :( ekmek elden su gölden :) ben hic bu yemegi yapmadim denemek istedim. Seninde eline saglik canim. Insallah bi bebidin oldugunda inan su günleride aricaksin :)

VuslaT dedi ki...

Aynurum seni başarılı bir ev hanımı olarak görünce çok sevindim. Soğan kapama bile yaptığına göre:))
eLLERİNE SAĞLIK.. cANIM çiçekler ve BİTKİLER HAKKINDA yayın yapar isen lütfen levent mutfak önü kekik biberiye nane fesleğen gibi baharat amaçlıların bakımını anlatsın nolur. her sene alıyorum kocam sonbaharda kurutuyo beni ağlatıyor:((
Çok öptüm. Eşine selamlar..

Şule dedi ki...

Merhaba Aynurcum. Umarım buralara alışmışsındır, sana çok güzel günler, yıllar diliyorum. Sevgiyle ve sağlıkla.
Resim resmen iştah açıyor. Ben de yapayım bunu. Umarım seninki kadar güzel olur.

Renkli Dünyam dedi ki...

Aynur Hanım,
Yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım annenizden sözederken.Annemi kaybedeli 5ay oldu onu çok ama çok özlüyorum, annemle yaşadıklarımı hatırladım ve duygulandım.Varmı ana gibisi en büyük destekçilerimizdir annelerimiz.Evlenince yada anne olunca bunun farkına daha iyi varabiliyoruz.Canım buarada arpacık soğanlı yemeğin muhteşem görünüyor.Ben zaten soğanı çok sevdiğim için bu yemek tam benlik.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.

birincisin dedi ki...

İş başa düşünce pazara da gidilir sofralarda kurulurmuş değil mi:)Ellerinize sağlık Aynur'cum yemeğiniz nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Mutluluğunuzun ömür boyu sürmesi dileklerimle,sevgiler:)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Hayat böyle bir dönüşüm işte Aynur'cum; ikisinin de keyfi ayrı olmalı. ama en çok anne yemekleri yemek daha ayrıcalıklı bir keyif olmalı...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Biraz önce eşinizin yazdığı şiiri okuyup, şimdi bu lezzetli tarife bakınca, hem ruhen, hem de damak tadı olarak kendimi doymuş hissettim. Ellerinize sağlık. Güzel bir hafta sonu dileklerimle...

hevenk dedi ki...

çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

VuslaT dedi ki...

Aynur'cum yorumum çıkmamış.Bir aksilik oldu her halde . Her neyse. Canım pazara gitmek, sebze ve meyveleri ellerinle almak onları pişirmek ve eşine misafirlerine ikram etmek şahane bir duygu. Ev olmanın, aile olmanın, hayatı paylaşmanın en önemli göstergesi. İnan dünya aile yemeklerinin, ev yemeklerinin veev ortamının eksikliğini ayrı ayrı szamanlarda yiyip içmenin yanlızlığın acısını çekiyor. İnsanlar toplumsal yaşamada ne kadar başarılı ise en küçük sosyolojik alanda çok başarısızlar.. Bence pazar arabası, yemek yapmak, soğan kokusu ile sevgiyi kavurmak olgunlaştırmak..

Hayat bu işte. Sevgiyi pişirmek..
Nice pazar alışverişleri dilerim sana. Mutlulukla..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

güzel sözlerin için çok teşekkür ederim ÖYKÜcüm :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

sen de sağol GÜLCANcım...pazara gitme işine alıştım artık :) e mecburen :)
senin de dediğin gibi market pazarın tadını vermiyor...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hem de nasıl güzeldi NESLİcim...ah anacım ah ne kaprislerimi çekti benim :)
yemeği denemeni tavsiye ederim naçizane...lezzetli oldu
bebiş konusuna ise ben de inşaAllah diyorum
çok teşekkür ederim
sevgiyle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

aslında ben hep iyi bir evhanımıydım VUSLATcım övünmek gibi olmasın :)))
valla öyleydim, halâ da öyleyim :))
ama tabi genel olarak bu tür yayınlar yapmadığımdan bilinmiyordu
aha da bildiriyorum artık :))

çiçekler ve bitkiler konusunda Levent'le konuştum ve aynen senin dediğin gibi yapıcam
çok teşekkür ederim canım sağol...sen de eşine selamlarımızı ilet lütfen
sevgiyle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

merhaba ŞULEcim...ilk günlere kıyasla daha da alıştım tabi ama halâ tam olarak buralıyım diyemiyorum :)

yemeği yapmanı kesinlikle tavsiye ederim ve eminim senin yaptığın daha güzel olacaktır

güzel dileklerin için çok teşekkür ediyor, ben de sana sevgilerimi gönderiyorum canım
sağlıkla...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ah RENKLİ DÜNYAM, seni üzdüğüm için gerçekten çok üzüldüm :(

anneciğine Rabbim gani gani rahmet eylesin, sizlere de sabırlar versin güzel arkadaşım...

ben de sana sevgilerimi gönderiyor, başsağlığı diliyorum :(

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hiç sorma BİRİNCİm hiç sorma :)
herbir şey yapılıyor iş başa düşünce :)

çok teşekkür ediyor, ben de sana sevgilerimi gönderiyorum

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

evet ÖZLEMcim çok doğru söyledin...neredeeeen nereye :)

tamam her ikisinin de keyfi ayrı kabul ama yine de anne, yine de anne yanı ve onun yaptıkları...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

beğeniniz beni mutlu etti MEHMET BEY
çok teşekkür ediyorum sağolunuz...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

sayenizde hatırladım bu yemeği Sevgili HEVENK
çok teşekkür ediyorum
sevgiyle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

haftasonu İzmir'e büyük görümcemin yeni doğan torununu görmeye gittim VUSLATcım...onun için yorumları zamanında yayınlayıp cevap veremedim
bugün geldim ve gelir gelmez de hemen oturdum pc karşısına :)

söylediğin her cümleye katılıyor, güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum güzel arkadaşım...

Unknown dedi ki...

Radikal bir değişim "anne akşama ne var ?" dan " akşama ne yuapacaksına " geçiş :))
Evlilik de güzel Aynurcuğum . Mutfak hayatında başarılar dilerim canım :)
Bugün ne pişirsem grubuna katılımın gerçekleşmiş :)))

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ayyy hem de ne radika bir değişim İLKNURcum
zaten evlilik yapmam hayatımda alacağım ilk ve tek radikal karardı onu bile aldıktan sonra :)

çok teşekkür ederim canım...işte elimden geldiğince yapıyorum birşeyler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...