28 Mart 2011 Pazartesi

Delilik Değil...Bu kez Velilik...


Malum dün üniversite sınavının birinci ayağı yapıldı. Her biri yarışa hazırlanan atlar gibi yetiştirildikleri için "ayak" kelimesi sanırım yerine oturdu. İlim irfan sahibi olmak için eğitimin şart üstüne şart olduğunu biliriz. Hatta mümkünse bir değil iki üniversite, yanına da bir değil iki yabancı dil eklenirse tadından yenmez olduğunu daha da iyi biliriz...Bu uğurda tüm ebeveynlerin canlarını dişlerine takıp, o hoca senin bu hoca benim, o dershane senin bu dershane benim çocuklarının geleceği için varını yoğunu ortaya döktüklerini, parım parım paralandıklarını yakın çevremden de dehşetle izlemekteyim. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır...diye yürekten gelen bir dilekte bulunduktan sonra geleyim haftasonu durumlarına...

Yardımcım Sevgili Yasemin'in daha önce girdiği sınavdan dolayı burada bazı düşüncelerimi yazmıştım. Bu kez de konu "sınav" ve bu kez de kişi "Yasemin"... Zaten sürekli diyorum ona "getir kimliğini, seni nüfusuma geçireyim artık..."diye. Korkarım böyle giderse olacak birgün :)

Herşey elektronik ortamda oluyor ya artık, sınav giriş belgesini de o ortamdan alıp döktürüverdik kâğıt ortamına. Bir baktık sınava gireceği okul da benim evimin bulunduğu semtte..."Madem öyle Cumartesi'den bana gel, birlikte vakit geçiririz, Pazar günü de ben seni sınava götürürüm" diyerek planımızı yaptık, ailesinin verdiği icazetle de uyguladık.

Her daim tok evin aç kedisi vaziyetlerinde dolandığı için o gelmeden şöyle tam donanımlı bir kahvaltı hazırlayayım da mızırdanıp durmasın dedim. Zaten daha gelmeden en az 10 defa "ne yapcan bana, ne pişircen bana" diye diye hazırladıklarımı yemeden önce başımın etini yemişti :)

Neyse...Harika kahvaltımızın ardından, harika hava eşliğinde, benim için her mevsim harika olan Dikmen Vadisi'ne bir gezi yapalım dedik. Temiz hava, bol gıda eşliğinde yürüdük, yürüdük...Bir yerlerde oturduk dinlendik, birşeyler içtik, sohbet ettik, yine yürüdük, yürüdük...Güneşin tadını çıkara çıkara akşam saatlerine kadar yine yürüdük :)

Akşam yemeği olarak mönü listemde birinci sırayı hiçbir tarife kaptırmayan, Yasemin'in de çok sevdiği lezzetlerimden bir sofra hazırlayıp, bol sohbet eşliğinde üstüne çaylarımızı da içtikten sonra o kadar yol tepmenin de etkisiyle yattığımız yeri beğenip bebekler gibi uyuduk.

Sabah malum...Kahvaltı...Sınava girilecek okula gidiş...Salona geçiş...Aynur için bekleyiş :))
3 saat bu, tek başına...Birkaç tane gazetenin ölüm, satılık ev, kiralık oto ilanlarına kadar okudum abartmıyorum yaa, bitmek geçmek bilmedi saatler.

Neyse...Sınavdan çıkan bebeler...Karşılayan anne-babalar...Nasıl geçtiğini merak eden gözler...Bizim kız da bunların arasında tabi, her daim "abla" kıvamında olan ben ise bu kez gerçek bir "veli" ayarında:)
Sorumluluğunu yerine getirmiş, görevini başarıyla tamamlamış olmanın hoşluğu ve yorgunluğu ile ve tabi ki Yaseminciğimi evine sağ salim teslim etmiş olmanın rahatlığı ile öğrencileri bilemiyeceğim ama ben sınavımı başarıyla tamamlamış, çok geçer bir not almış bulunmaktayım :))

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceklerini teminat altına alabilme çabalarının 160 dakika ile ölçüldüğü bu sınav sonucunda yine tekrarlıyorum ki umarım herkes emeğinin karşılığını alır...

14 yorum:

yaseminnn dedi ki...

Tarifin yok senin.Gerçekten mükemmel bir dost,harika evsahibi en önemliside en güzel ABLASINN..
Tok evin aç kedisi SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYOR...

Emine dedi ki...

sizin için güzel geçmiş bir hafta sonu gibi olmuş..
ne zordur dün veli olmak.geçen yıl o günlerde ben de aynı zorluklar içerisindeydim bilirim o üç saatin sıkıcılığını :)dilediğin gibi olur giren herkes adına inşallah..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

:)) Canım benim güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim kuzum
herzaman beklerim, ne zaman istersen buyur gel, kapımız her daim açık...
Ben de seni seviyorum :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

EMİNEcim;
evet...hem keyifli, hem de güzel geçti
sınav günü ise içerde ter döken yavruların yerinde olmaktansa dışarıda olmanın rahatlığı bir başka tabi saatlerce beklesek de...
hepsinin haklarında hayırlısı neyse o olur inşaAllah...

Levent ÖZCAN dedi ki...

Kimileri ki üniversite sınavı da dahil her ne sınav olursa olsun belirli bir saat bilgilerin sağılması anlamında.teknik olarak da pratik olarak ta olsun SINAV lardayız zaten.Neyse pozitif düşünenler bilimi araç değilde amaç olarak düşünenler umarım tüm ülke yönetim birimlerine gelirler.Bu sınavlarda da bir bit yeniği çıkmaz umarımda.Sabah sınava girenlerin aydınlık umutları ertesi günleri kararttırılmaz.Dikmen vadisi evet Ankara seyahatimde yağmurlu bir günde bulunmuştum.Dalgınlık en sevdiğim şemsiyemi sağlıklı yaşam ekipmanlarının bulunduğu alanda unutmuştum öyle buruk bir anısı var Dikmen vadisinin.Aynur sizde ekmeğini eline alacak Aslan gibi kızımızı kedi olarak indirgemenizi yadırgadım.Yanılmıyorsam bir bir oturuşta bir antilopu kıvırıyordu.Eee ne demişler ekmek artık aslanın midesinde. Güzel gözlemler ve düşüncelerin için teşekkür ederim.Paylaşımlarının devamını dilerim.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

LEVENTcim;
:)))) çok yaşa emi, Yasemin'le ilgili dediklerin epey güldürdü beni...ve konunun asıl muhatabına da okudum tabi yazdıklarını :))
Dikmen Vadisi ile ilgili anına şahit olduğum için çok iyi hatırlıyorum, ben yine gülme krizlerindeyken sen şemsiye kabı derdindeydin :))))
tekrar hatırlamak güzel geldi

ve gençlerimiz...umarım hepsi emeğinin karşılığını alır
en azından gerçekten emek verip hedef belirleyenler başarılı olur

sevgiyle...

Geronimo dedi ki...

ahh ne güzel dedin:)
büyük sevap işlemişsin yalnız.
Ahh sınavlar hiç bitmiyo ki:(

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

FUNDAcım;
teşekkür ederim canım
hayatın her dönemi ayrı bir sınav değil mi zaten
gönül istiyor ki tüm sevdiklerimiz başarılı olsun her türlü sınavında

sevgiler...

müghe dedi ki...

aynur ablacım tebrik ederim hem seni, hem yasemini.. umarım hakedilen sonuç alınır. veli olmanın hakkını sonuna kadar vermıssın..:) arkasında sen gibi bir destek, moral ve güç olduktan sonra bu sınavdan kötü sonuç çıkması imkansız gibi geliyor bana

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

MÜGEcim;
güzel düşüncelerin ve sözlerin için çok teşekkür ederim canım
umarım herkes emeğinin karşılığını alır
sevgiler canım...

Ful yaprakları dedi ki...

yarış atı gibiler..sürekli koşturuyorlar:((
umarım iyi bir sisteme kavuşuruz...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

FULcüm;
umarım demek istiyorum ama hiç umamıyorum ki :((
daha kötüye gitmesin de...

Yasemin dedi ki...

ne kadar güzel ve hoş bir davranış bu yaaa
adaşım çok şanslı bence senin gibi bir destekticisi olduğu için
fırsat bu fırsat deyip günün tadınıda çıkarmışınız hani :))

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

YASEMİNcim;
hem de nasıl çıkardık tadını ama o kadar yürüyünce yorgunluktan da bitap düştük, eve kendimizi zor attık :))

teşekkür ederim canım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...